Coca razuita

de amayrya in Prajituri, 8 Feb 2013 | 9494 vizualizari

 

O reteta usoara, o prajitura gustoasa si frageda, invatata de la a mea mama. Sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • o cana untura
  • 3 oua
  • o cana de zahar
  • 2 lingurite amoniu
  • faina
  • mirosuri
  • sare
  • gem ( eu am folosit gem de caise )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coca razuita:

Se cerne faina, apoi se adauga 3 oua, o cana de untura, o cana de zahar, 2 lingurite de bicarbonat de amoniu stins cu putin otet, sare si arome (eu am pus esenta de vanilie si lamaie ).

Se framanta toate aceste ingrediente, coca rezultata nu trebuie sa fie prea tare. Ulterior 3/4 din coca se va intinde intr-o tava. Peste coca se va adauga gem dupa preferine ( mie imi place aceasta prajitura cu mai mult gem )  

Apoi coca ramasa o vom framanta in continuare, adaugand faina pana cand va fi destul de tare pentu a se putea rade peste gemul din tava. Coca se va razui pe razatoarea mica. Se da la cuptor circa 30 de minute , in functie de cuptorul fiecaruia.

Eu am folosit in tava hartie pergament ca sa-mi fie mai usor sa scot prajitura din tava.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coca razuita" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Greta Garbo reinventată